Doorgegeven boodschappen via Martha Schonewille

donderdag 3 augustus 2017

Het zoutpotje - Meester Serapis Bey

Het zoutpotje

Lief beminnelijk Lichtwezen.

Mijn naam is Meester Serapis Bey,

Ik wilde je graag vertellen over het zoutpotje van de illusie. Jij weet, in Eenheid, dat als jij daar witte rijstkorrels bij het zout doet, het zout goed strooibaar blijft.

Je kunt met zout veel doen. Jij weet dat het geen wonden heelt, maar verergert. Je kunt het ook gebruiken om je verhalen sappiger en smakelijker te maken, maar teveel zout maakt het heel onsmakelijk.

Je kunt stinkende wonden maken, met veel pijn. Maar je kunt er ook je eigen opgelopen verwondingen in de illusie erger mee maken, zodra het begint te schrijnen en dan kun jij jezelf als slachtoffer presenteren.

Voor het spel dat illusie heet is een potje zout onontbeerlijk. Maar wat gebeurt er als het zout op raakt. Je kunt daardoor helemaal in paniek raken, want het zout maakte toch de smaak en dat is wat je kent. Maar je 'spelletje' niet meer goed kunnen spelen, wat gebeurt er dan met je?

Dan ga je 'zoeken' naar zout om het potje te vullen, maar niemand, waarvan jij zeker denkt te weten dat hij/zij zout bezit, wil het potje vullen.

Dus word de paniek nog groter, want boosheid en in de steek gelaten worden doet ontzettend pijn, maar als je geen zout hebt, zodat de pijn nog meer word, kun je geen slachtoffer spelen!

En toch, hoe je ook zoekt, je vind geen zout, er zitten alleen nog rijstkorrels in het potje. Mooie witte rijstkorrels, die alle vocht uit het zout lieten verdwijnen.

Jij weet NU dat je in je Hart geen zout meer nodig hebt en hebt de illusie niet meer nodig, maar de illusie heeft jou wel nodig.

Niet om zout te strooien, maar helderwitte rijstkorrels. Niet door het zout, maar door de illusie. Want het zout wat er nog is word droog en klontert en kan steeds slechter gestrooid worden, ondanks het beetje rijst dat er nog in het potje zit.

Het potje word gevuld door medereizigers, die denken dat ze het zout nog steeds nodig hebben, om hun spelletje in de illusie te kunnen spelen.

Maar de rijstkorrels die in het potje zitten, zijn verouderd en hebben al zoveel vocht geabsorbeerd, dat ze verzadigt zijn. Omdat het zoutpotje steeds harder geschud moet worden om er ook maar een beetje zout uit te krijgen, vliegt het deksel er regelmatig af.

En dan valt er ineens zoveel zout uit, dat alle verhalen en gespeelde rollen te zout worden en naar het Licht komen, waar ze direct door het zonlicht gepakt worden en gedroogd. Ze kunnen geen invloed meer uitoefenen op het spelen van het spel.

Het zout raakt langzamerhand op en raakt uitgeput. Steeds meer verborgen illusies komen naar het Licht om geabsorbeerd te worden door het zonlicht.

De illusie kan niet meer voldoende gespeeld worden en jij strooit met gulle hand jouw spierwitte rijstkorrels om je heen, vol blijdschap en vreugde dat de pijn en het verdriet en alle gespeelde rollen raken uitgespeeld voor Eeuwig.

En natuurlijk is dit alles een metafoor, maar waarlijk een duidelijke en veel belovende.

De illusie is bezig te verdwijnen en dat brengt een groots Eeuwig feest met zich mee,


Jullie liefhebbende Ascentie Meester Serapis Bey

Geen opmerkingen:

Een reactie posten