Doorgegeven boodschappen via Martha Schonewille

zondag 5 februari 2017

Boodschap van Jezus - De motoriek van het 'denken'!



Mijn lieve broers en zussen van de Nieuwe Aarde,

Het is Mij een eer met jullie te communiceren over de motoriek van het ‘denken’!

Het ‘denken’ denkt inderdaad constant door, bijna non stop voor de meesten onder jullie, dus is het net een motor die zonder aandrijving maar doorgaat.

Maar dat is de ‘denkfout’ die jullie maken. De motor van het denken word op gang gehouden als overlevingsmechanisme vanuit de illusie.

Jullie ‘denken’ dat jullie, door te blijven ‘denken’ alles wel eens lekker onder controle kunnen houden. Het voor kunnen zijn, dat je gekwetst word. Druk bezig zijn, al ‘denkende’, wat je allemaal nog meer te doen hebt.

En omdat je door dit mechanisme van het ‘denken’ zo bezig gehouden word op alle mogelijke manieren, want ieder heeft daarin zijn/haar uniekheid, kan het maar zo gebeuren, dat je ineens een plaatje plakt op iemand.

“Wat een vervelende klier is dat toch”  en “Zo zeg, wat is dat een vetzak” of  “Wat rijd die klootzak agressief, dat zou ik nooit doen” en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

En dat is het overlevingsmechanisme dat ervoor zorgt dat jij de brandstof blijft leveren, voor het bestaan van dit mechanisme!

Dit overlevingsmechanisme heeft de naam ‘ego’ gekregen, want dan ‘lijkt’ het iets buiten jou te zijn, waar jij het niet bereiken kunt en je er niet tegen kunt verweren.

Maar…..JIJ bent je ego, jullie allemaal! Het is niet afgescheiden van jou, het is een overlevingsmechanisme, waaraan jullie zoveel waarde hechten, dat je er aan vast blijft zitten.

Jullie hebben al zoveel overlevingsmechanismen laten gaan, daar mag je blij mee zijn, ook al waren heel veel kleine dingetjes heel diep weggestopt door de leiding van het ego, die je wijs wist te maken, dat het wegstoppen het beste was, wat je doen kon.

En omdat jullie het egotje tot koning hadden uitgeroepen, dus iets buiten jezelf, hebben jullie alles gedaan wat deze koning je vertelde.

Maar het ego is een deel van jullie en daar mogen jullie de verantwoordelijkheid in nemen. Her- en erkennen dat JIJ dat egotje bent en je dus flink bij de neus hebt laten nemen.

En dat is de reden, dat het kleine deeltje van jullie met de naam ego, het laatste deeltje mag zijn dat jullie mogen laten gaan.

Geen voeding meer geven aan de motor betekent dat de motor stopt. Vraag Ons om Hulp als je bereidheid je ego deeltje te laten gaan, in elke vezel van je wezen gevoeld word en het zal gebeuren.

Wij staan klaar! Je hoeft alleen je volle bereidheid af te geven en te laten weten dat je schoon genoeg hebt van deze overheerser.

Je Liefdevolle Broer,    Jezus

Geen opmerkingen:

Een reactie posten